În popor, ziua de 8 noiembrie mai poartă și numele de “vara arhanghelilor”. Vremea în această zi este mai caldă decât ar trebui să fie în această perioadă a lunii.

Munca în această zi este considerată a fi un semn de sfidare a puterii divine. Se crede că cel care încalcă această tradiție se va chinui mult în ceasul morții sale. Pe lângă această zi caldă, tradiția spune că între sfinții Mihail și Gavriil și ziua de Crăciun trebuie să aibă loc și “vara iernii”, adică vreo 3-4 zile calduțe și binevoitoare.

În sâmbăta care precede această sărbătoare au loc Moșii de Arhangheli. Se fac praznice pentru cei plecați, se împarte de pomană pentru sufletul lor și iertarea păcatelor, se pomenesc în biserici cei morți, se aprind lumânări pentru cei care au trecut în neființă fără lumină. Este bine și pentru cei vii să aprindă o lumânare în biserică in ziua de 8 noiembrie. Se spune că drumul către lumea de dincolo le va fi luminat și ușor.

Icoană pe sticlă, lucrată în tehnica tradițională.

Detalii privind prețul și modalitatea de expediere puteți afla sunându-ne la 0722833433 sau via email – atelier@bylidia.ro.